5 poklona koje najčešće dobijamo

Cveće, fotografije, čokolade, ili nešto drugo – pokloni su česti pratioci dobrih međuljudskih odnosa. Ne samo da su tu da isprate sva važna dešavanja i značajne datume u vašem životu, već mogu biti i vrlo korisni i trajni. Mnogo je različitih poklončića koje darujemo ili dobijamo. Bez obzira o kojoj novčanoj vrednosti se radi, oni nedvosmisleno prijaju i ulepšavaju dan svima. Čine da se osetite posebno, voljeno i cenjeno.

Piće dobijamo u različitim situacijama

Poklon koji dobijamo u gotovo svim situacijama, jeste flaša pića. Neizostavni su kada govorimo o venčanjima, godišnjicama, poslovnim proslavama i događajima, rođendanima i mnogim drugim situacijama. Ženama obično dobijaju flaše dobrog šampanjca, vodke, crnog ili belog vina. Sa druge strane muškarcima, pored ovih vrsta poklanjaju se boce viskija, dobra rakija, i druga brendirana pića. Popularni su paketi koji imaju i čaše uz flašu.

Cveće dobijamo kao znak pažnje

Cvećara Beograd nudi vrlo rasprostranjenu ponudu različitih vrsta cveća, za sve prilike. Dobijamo nekada bukete, korpice, a danas i vrlo popularne „box of flowers“, odnosno kutije sa cvećem. Njima se raduju svi, a posebno žene. Online dostava cveća razvila je mogućnost brze i jednostavne porudžbine isporuke buketa na željenu adresu. Oni mogu obuhvatiti i dodatne poklone: čokoladu, balon, plišanu igračku, piće ili nešto drugo. Cveće je pogodno za kombinovanje sa drugim poklonima. Nezaboravna 101 ruža, prestavlja skupoceni, ali poklon velike vrednosti, koji damama prosto izazivaju zadivljenost.

Čokolade dobijamo sa povodom, ili bez njega

Slatkoća ukusa čokoladnih kockica, bombona, pralina ili drugih oblika, osvaja sva srca. Ovaj poklon odličan je za sve privatne, ali i poslovne događaje. Smatra se vrlo elegantnim i uglednim, posebno ukoliko se posebna pažnja obrati na samo pakovanje i ukrašavanje slatkih ukusa. Čokoladu obožavaju svi – i odrasli i deca, pa je uvek poželjna i izaziva radost kod osoba koje ih dobijaju. Nekada su dominirale bombonjere, a danas sve češće dobijamo neobične čokoladne bombone, praline ili strane čokoladne table.

Knjigu dobijamo za nova iskustva

Strastveni obožavaoci knjiga uvek žele još jednu više – novi naslov koji će dodatno oplemeniti srce i omogućiti opuštanje. Knjiga se dobija u mnogo različitih povoda – rođendana, diplomiranja, novog zaposlenja ili unapređenja, ali i vrlo često bez nekog posebnog povoda. Nekada samo osoba koja daruje želi da čitanjem naučimo nešto novo, ili steknemo iskustva. Važno je prepoznati da li neko voli da dobija knjige, ili je više tip za neki drugi poklon. Svakako, knjige su neiscrpan izvor znanja, i razlog zašto se najčešće poklanjaju.

Šolju dobijamo za uspomenu

Danas se često dobijaju različite šolje. Daruju se za rođendane i standardne proslave, ali i za nova zaposlenja i ulepšavanje radnog stola kancelarije. Najčešće nose sa sobom neku poruku: inicijale, imena, motivacionu rečenicu ili čak fotografiju. Često se i daruju nakon odmora, letovanja ili putovanja, kada daju uspomenu osobi na mesto koje je posećeno. Predstavljaju poklon koji traje i daje uspomene. Svi vole da dobijaju poklone, i to je lep način da nam neko pokaže pažnju, poverenje, ljubav i druga lepa osećanja. Nekada je način da se i zajedno prevaziđe tuga, poprave odnosi između ljudi ili neki novi početak. Jedno je sigurno, iako se poklonom ne kupuju osećanja, svakako se neguju lepa.

Recommended Articles