Pokloni koji se najčešće daruju

Poklon je neizostavan deo mnogih događaja – obeležavanja rođendana, godišnjica, zaposlenja, zabavljanja i mnogih drugih važnih dešavanja i datuma. Nekada se jednostavno poklon kupuje bez povoda, kao znak pažnje, ljubavi i poverenja. Prosto, poklonom se govori mnogo više od samog fizičkog darivanja.

Pravo pitanje u vezi sa poklonom je: šta je najadekvatnije pokloniti dragim osobama? Odgovor zavisi od situacije, same osobe i bliskosti. Ipak, možemo pronaći univerzalne poklone, koji se najčešće poklanjaju i u najvećoj meri, u velikom broju situacija i povoda. U ovom tekstu predstavljamo 5 dobro poznatih poklona koje najčešće poklanjamo, ali i dobijamo.

Cveće – neprolazni poklon

Iako se decenijama i vekovima unazad prvenstveno poklanjao ženama, cveće je poklon koji je poželjan u svim prilikama, i za svakoga. Dobijaju se ruže, gerberi, hrizanteme, jesenke, ljiljani, orhideje, i mnogo drugog najrazličitijeg cveća. Često se i boje ruža na primer, povezuju sa određenim povodima i događajima. Čuvena 101 ruža je poklon koji dobijaju najčešće dame od partnera, za obeležavanja mesečnice ili godišnjice veze, braka, veridbe ili rođendana. Pogodnost savremenog funkcionisanja poklanjanja cveća, jeste dostupna online cvećara. Jednostavno, uz par „klikova“ na računaru ili pametnom telefonu, moguće je poručiti omiljeni buket, korpicu, uz isporuku na željenu adresu.

Čokolada – omiljena poslastica

Čokoladni ukusi su poklon kome se uvek rado obradujemo. Pogodni su za mnoge privatne, ali i poslovne prilike, kao znak pažnje, saradnje i poverenja. Pogodne su za poklon, jer se mogu naći po vrlo pristupačnim cenama. Najlepše su ukoliko se ukrase satenskom trakom, šarenim papirom ili čak prirodnim cvećem. Daruju se klasične, mlečne čokolade, zatim bombonjere, čokoladne bombone, praline i mnogo toga sličnog.

Parfem – miris koji se pamti

Parfemi su česti pokloni, a ujedno i nešto skuplja rešenja. Ipak, razlikuju se standardni parfemi koji se mogu naći i za manje od 1.000 dinara okvirno, od brendiranih koji koštaju od 5.000, pa dvostruko i trostruko skuplje. Parfem je odličan poklon ukoliko se osoba kojoj se daruje dobro poznaje. Razlikuje se mnogo mirisnih nota, aroma i dominacija određenih sastojaka, što daje razliku i između preferencija korisnika. Tako, kod ovog poklona treba voditi računa da se dobro proceni, ili proveri koji je to miris najadekvatniji. Ovde možete saznati koji su to omiljeni parfemi žena širom sveta https://lolamagazin.com/2019/12/27/omiljeni-parfemi-poznatih-zena-sirom-svijeta/

Nakit – poklon koji traje

Nakit je sjajno rešenje kada se radi o obeležavanju važnih datuma u životu ljudi. Odličan je i za muškarce i za žene, i uvek je poželjan poklon, s obzirom na trajnost i često veliku vrednost. Muškarcima se obično poklanjaju satovi, kao funkcionalan i koristan poklon.

Kada se radi o ženama sa druge strane, to može biti isto sat, ili ogrlica sa imenom, minđuše, narukvica i slično. I ovde se razlikuju stilovi izrade i obrade, ali ukoliko imalo poznajete osobu, ovaj poklon je dobrodošao.

Personalizovani znak pažnje

Ono što je danas vrlo popularno, jesu personalizovani pokloni. Ovde ćemo svrstati više detalja u ovu, jednu kategoriju. Misli se na dobijanje dizajniranih poklončića, koji će odgovarati ličnosti. Tako, izrađuju se šolje, nalepnice za pića, privesci, futrole za telefon i drugi prigodni pokloni sa različitim natpisima – imenima, važnim datumima, porukama, fotografijama i slično. Razvoj savremenih tehnologija omogućio je da se odabere upravo poklon koji će se odlično uklopiti u ambijent – dom, kancelariju ili samu ličnost osobe.

Pokloni su bitan deo svakodnevnog života ljudi. Iako nisu neophodni, niti presudni za odnose među osobama, pozitivno deluju na negovanje i čuvanje istih. Bilo da je vaš izbor online cvećara, čokolada, parfem, nakit ili neki personalizovani znak pažnje, važno je da bude usklađen sa osobom i situacijom u kojoj se daruje.

Recommended Articles